ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Ο ναός βρίσκεται στην πλατεία της Παροικιάς πίσω από τον μύλο στο λιμάνι. Οι κτήτορες του ναού είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη και ανακατασκευάστηκε επί Ιουστινιανού κατά τον 6ο αιώνα λόγω πυρκαγιάς.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου φιλοξενεί εκθέματα από την Πάρο και την Αντίπαρο. Χτίστηκε το 1960 και βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο της Παροικιάς. Εκθέτονται ευρήματα από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, κυκλαδικά ειδώλια, ψηφιδωτά, αμφορείς και άλλα. Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα εκθέματα με κυριότερο το μαρμάρινο άγαλμα Γοργούς το οποίο έχει ύψος 1,35 και σώζεται σχεδόν ακέραιο.

Κοιλάδα με τις Πεταλούδες

Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι σε κυκλαδονήσι βρίσκεται ένα πραγματικά καταπράσινος παράδεισος..! Η κοιλάδα με τις πεταλούδες βρίσκεται στη περιοχή Ψυχοπιανά στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο εκκλησία του Αγίου Αρσενίου τον προστάτη του νησιού.

Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στη Νάουσα και παρουσιάζει φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης φυσικά και του νησιού. Μέσα σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον βλέπεις ζωντανή την παράδοση με ανδρικές και γυναικείες φορεσιές, φωτογραφίες μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ή και που ακόμα κάποιοι νησιώτες χρησιμοποιούν.